In Skum en Zwjét

Het wordt de laatste jaren moeilijker en moeilijker om als regionale sport, club of organisatie in de schijnwerpers te komen. Meer en meer moet het regionale plaats maken voor het interprovinciale of nationale sportnieuws. Terwijl de bevolking eigenlijk meer en meer naar de basis wil, meer nood aan sportnieuws van eigen bodem. Men kan veel zeggen en vragen, maar men moet het ook doen. We geven clubs, events en atleten de mogelijkheid om terug in de kijker te staan.

Na veel overwegen en het uitdenken van een concept was het voor Youri onmogelijk om dit alleen uit de grond te stampen. Dus zocht hij vooral de juiste mensen op de juiste plaats. Die kwamen er na de de succesvolle organisatie van de uitverkochte “Flandrien” avond. In naam van Wim Vandoorne en Christophe Dupont. Met zijn drieën hebben we de vzw “WestCast” opgericht. Een non profit vzw ter promotie van de sport in West-Vlaanderen. Ons kindje “In Skum en Zwjèt” wordt een pod- en vodcast waar we gasten uitnodigen uit de West-Vlaamse sportwereld en uit alle sporttakken met drie gasten.

De naam dekt de lading voor alle sporten, het moest een typische Westvlaamse naam worden.

Onze host is Christophe Dupont.

Voor wie wil zal de podcast bekeken kunnen worden op o.a. YouTube en Spotify. In de nabije toekomst zal ook livestream VODcast voorzien worden met praatgasten naar aanleiding van sportevents. In Skum en Zwjét zal vaak op locatie gaan en dus te zien zijn.

We kunnen u nu al meedelen dat er héél wat bekende West-Vlamingen toezegden. Van atleten tot managers, van sportmecenas tot de vrijwilliger met een hart voor de sport. In Skum en Zwjèt wordt gemaakt door West-Vlamingen, met West-Vlamingen voor West-Vlamingen.

De eerste podcast is een try-out en Kickoff waar we onze plannen naar het publiek toe zullen uit de doeken doen. We kunnen u alvast verklappen zoals het een gentlemen betaamt, ladies first. Onze eerste officiële podcast in januari worden er ene met drie West-Vlaamse powerladies uit de sport.

In Skum en Zwjét is eigendom van WestCast vzw met als beheerders Wim Vandoorne, Christophe Dupont en Youri Bultynck

 

Alle info of mogelijkheden tot publiciteit kunt u verkrijgen via het mailadres redactie@inskumenzwjet.be of de website www.inskumenzwjet.be

Op dezelfde website kunt u de komende maanden de podcast ook bekijken: (vanaf 30/12 de kick off postcast) en midden januari eerste podcast over 'powerladies in de sport'